2-ри конкурс за авторска електронна музика на сдружение "ВОКС"

На 11.09.2006г. започва 2-рия конкурс за авторска електронна музика на сдружение "ВОКС" - "Call For Music"

Call For Music

Скъпи колеги и приятели, имаме удоволствието да представим на вашето внимание новата конкурсна система за авторска електронна музика на сдружение „ВОКС” – „Call For Music”. Каним всички млади (до 39г) автори на електронна музика в България да посетят нашия сайт (http://voxxlab.org/) , да прочетат регламента за участие в конкурсната система (http://voxxlab.org/page.php?category=75) и ако са съгласни с условията да се регистрират (http://voxxlab.org/page_register.php) за участие. С проекта „Call For Music”, сдружение ВОКС желае да подпомогне младите творци в реализирането на музикалните им проекти, в натрупването на опит в областта на компютърната музика и звукозапис, в обмена на знания между членовете на музикалната общност, както и да спомогне за тяхната предпрофесионална подготовка. Функциониращото музикалното студио аудио-лаборатория “ВОКС” осигурява и предоставя реална възможност за развитие и реализация на младите музиканти, посредством свободния (безплатен) достъп до него. С цел постигане на високо качество на крайната продукция и по добра реализация на ресурсите, които предлага лабораторията, подборът на младите музиканти включва избор на конкурсен принцип. Проектът „CALL FOR MUSIC” включва интернет базирана система за музикални конкурси, в които всички участници свободно ще могат да публикуват (качат) своята музика за рецензии, оценки и коментари. Използвайки този механизъм, най-високо оценените автори ще получат възможност за безплатен звукозапис, звукообработка на своите произведения в аудио-лабораторията на сдружение „ВОКС”. Надяваме се, че това ще катализира развитието на общността от млади музиканти, занимаващи се с компютърно генерирана музика.

Успех на всички участници!

 

 С уважение:

 

 /екипът на “ВОКС”

 

Конкурсната система е изработена по поръчка на сдружение „ВОКС” с любезното съдействие на Фондация „Отворени Проекти” http://www.openprojectsfoundation.org/

код: Антони Райжеков

дизайн: Стамен Георгиев

Проекта „Call For Musicсе осъществява с финансовата подкрепа на фонд за подкрепа на дебютни проекти.
 

2-ри КОНКУРС “CALL FOR MUSIC” – VOXX


начало 11.09.2006г.

 

Наградата: Конкурсната система  Call For Musicсе подновява всеки месец и за втория конкурс ще излъчи двама победителя, който ще имат възможността да реализират съответно по 20ч.(за излъчен победител от публиката) и 30ч.(за излъчен победител от жури) безплатно във студио „ВОКСЛаб” и саунд инженер в рамките на един месец, както и да пускат своята авторска музика на събитията организирани от или с участието на сдружение „ВОКС” по проекта „Call For Music

 


РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ


1т. Във системата за конкурси на „ВОКС” – Call For Musicмогат да участват само и единствено регистрирани във системата потребители до 39 годишна възраст с тяхна авторска електронна (компютърно създадена) музика във следните стилове (пример):

Ambient, Break Beat, Big Beat, Chill Out, Dance, Disco, Drum&Bass, Dub, Easy Listening, Electronic, Electro, Experimental, Freestyle, Funk, Goa Trance, Hip-Hop, House, IDM, Industrial, Jazz, Jungle, Lounge, New Age, New Jazz, New Wave, Noise, Other(Electronic), Rave, Reggae, Techno, Trance, Trip-Hop, Wave;

Съответно със следните разновидности (пример):

Acid, Acoustic, Club, Dark, Deep, Euro, Instrumental, Latin, Old School, Other(Electronic),  Progressive, Psychedelic, Punk, Tribal, Vocal;

а) Авторска музика от други стилове (напр. ПОП, РОК, МЕТЪЛ, ФОЛК и т.н.т) не може да участва в конкурсната система и няма да бъде одобрена от администратор или модератор.

б) Авторска музика е тази музика, която е създадена от самия автор и изпълнител. Желателно е да се избягват ремикси на известни автори и изпълнители, както и лупове, и семпли без разрешението на самия автор или лиценз за това.

в) Авторската музика трябва да бъде представена по следния критерии:

- описателно име със файлов формат (mp3 или ogg)

- големина на файла в случай, че се качва на voxxlab до (8mb)

- прилежно въведен ID3 Tag 

- прилежно въведени във формата на сайта „Заглавие на песента, стил, BPM, времетраене, съавтори (ако има) и кратко описание е само желателно”;

- над или 128 KBPS и 44kHz стерео

г) Всяка успешно качена музика на voxxlab.org, отговаряща на съответните изисквания следва да бъде прослушана и одобрена от администратор или модератор на конкурсната система, след което тя ще е видима и активна в конкурсната листа за всички.

д) Авторската продукция може да участва в друг конкурс на друга организация или лейбъл, стига регламента на другия конкурс или лейбъл да го позволява.

е) Всеки автор може да участва с произволен брой авторски произведения с обща квота 25MB

ж) След края на всеки конкурс всички произведения без победителя качени на voxxlab се бекъпват и трият от сайта.

з) Всички произведения участващи в конкурсната система са под Creative Commons by-nc-nd  лиценз:
 Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/bg/legalcode


 

2т. Всеки автор отговарящ на необходимите изисквания уточнени в т.1 следва да се регистрира и попълни със вярна информация регистрационната форма намираща се на адрес: http://www.voxxlab.org/page_register.php от индексната страница на „ВОКС” за да може да участва в конкурса, да оценява други произведения, както и да пише кратки рецензии.

а) Всеки автор има право само на един регистриран потребител. В случай на злоупотреба администратор или модератор решават какви санкции да вземат.

б) Всеки автор с регистрацията си в системата на voxxlab се задължава да дава вярна и точна информация (Сдружение „ВОКС” е регистрирано в СГС за работа с лични данни) и да спазва регламента на конкурсната система.

в) Добрия тон и колегиално, професионално отношение спрямо организаторите, участниците във системата, както и други организации и хора е задължителен. Същото важи за участниците в конкурсната система за местата (форумите), където се коментира всичко свързано със други участници и техните произведения, както и самата конкурсна система “Call For Music”

г) Веднъж изтрито произведение от автора не може да участва повторно в текущия конкурс (може във следващия)

 . Конкурсната система  Call For Musicсе подновява всеки месец и за втория конкурс ще излъчи двама победителя, който ще имат възможността да реализират съответно по 20ч.(за излъчен победител от публиката) и 30ч.(за излъчен победител от жури) безплатно във студио „ВОКСЛаб” и саунд инженер в рамките на един месец, както и да пускат своята авторска музика на събитията организирани от или с участието на сдружение „ВОКС” по проекта „Call For Music

4т.  Членове на управителния съвет на сдружение “ВОКС” нямат право да участват в конкурсите.

5т. За втория конкурс гласуването от потребители ще бъде позволено към края на конкурса и то ще излъчи единия победител (20ч студийно време), другия победител (30ч студийно време) ще бъде избран от специално жури съставено от членове на "ВОКС" и поканени гости, както и победителя от първия конкурс. Ако излъчения победител е един и същ от участниците и от журито то той печели (50ч студийно време)

6т. Победителя(ите) от текущия конкурс няма(т) право да участват във следващия конкурс (могат да участват в по следващият и то не с продукцията реализирана чрез наградата във студио "ВОКСЛаб", а с друга тяхна авторска композиция).


 
Всичко свързано с конкурсите „CALL
FOR MUSIC“ може да коментирате във форума на сдружението на адрес: http://www.voxxlab.org/forum/index.php